Opening Vlinderpaât; op 27 maart a.s. opent de Bosserhof haar poorten voor iedereen die een bezoekje wil brengen aan de prachtige locatie en de vlindertuin of kennis wil maken met de zorgboerderij.

Hoewel het nog vroeg in het voorjaar is beginnen de knoppen uit te lopen, de voorjaarsbloemen brengen kleur in de tuin en de bloesems aan de appelbomen laten hun eerste tere wit-roze randjes zien. Een belofte van nieuw leven en schoonheid. De ezeltjes en geiten genieten van het frisse groene gras en de haan stapt trots tussen zijn scharrelende dames. De poppen van de koninginnenpage in de vlinderkast zijn nog in diepe slaap maar als de zon een beetje meewerkt maken we wel kans op een ontmoeting met de citroenvlinder of de dagpauwoog. De hele winter hebben ze stil hangend tussen het groen of aan een zolderbalk doorgebracht om bij het eerste  lentezonnetje te ontwaken. Ook de aardhommelkoningin zweeft zoemend door de tuin op zoek naar stuifmeel en een geschikt nestplekje voor het nieuwe volk wat ze bij zich draagt. Kortom, de tuin komt weer tot leven.

We vieren de lente en dat willen we op een feestelijke manier doen. Er is een gezellig terras waar koffie en thee met iets lekkers klaar staat. In de tuin is een leuke puzzeltocht uitgezet geschikt voor jong en oud. Aan het eind van de middag wordt de winnaar hiervan bekend gemaakt en deze ontvangt een leuke attentie. Ook is er een knutselstand waar een prachtig vlinderwiel kan worden gemaakt en aan de schminktafel veranderen kindergezichtjes in vlinders. De Vogelwerkgroep Nederweert en Bij-zzzaak zijn aanwezig met een mooie informatieve stand, natuurlijk is er ook aandacht voor de vlinders. Tevens kunt u de zorgboerderij bezichtigen.

De Bosserhof ligt even buiten het centrum van Nederweert, net dicht genoeg bij het dorp om een leuke wandeling op te leveren maar ook weer net ver genoeg weg om  je toch even helemaal in het buitengebied te wanen.

Even heerlijk genieten, rustig en comfortabel wandelen door een prachtige tuin, dicht bij de natuur. Kortom, dit is een ideale gelegenheid voor een gezellig uitje met de hele familie. De locatie is volledig toegankelijk en aangepast voor rollator of rolstoel. Toegang en deelname aan de activiteiten is gratis. We heten u graag welkom tussen 11:00 en 16:00 uur.

Kinderen kom eens kijken en neem je ouders mee!

De tuin is vervolgens iedere zondag open van 10.00 tot 12.30 gedurende de zomertijd, van “klokverzetten” in maart tot “klokterugzetten” in oktober.

U vindt ons op:

De Vlinderpaât is een pad vanaf het centrum van NederweertVlinder

(zorgcentrum St. Joseph) naar de vlindertuin van zorgboerderij Bosserhof. Langs het pad zijn vlinderstruiken geplant en de route is aangegeven met bordjes. Na 1,5 km komt u bij de vlindertuin aan de Bosserstraat 21a in Nederweert.