Bezoek de bijentuinen van Zorgboerderij Bosserhof en de openbare bijentuin “Bi-jje Volk” in Nederweert.

In het weekend van 9 en 10 juli openen de imkers Andre Jacobs , Lei Reemers en Geert Parren hun bijentuinen voor het publiek tijdens de vierde Landelijke Open Imkerijdag.
Andre, Lei en Geert vertellen je graag over het fascinerende leven van de honingbij en demonstreren wat er allemaal komt kijken bij hun mooie hobby. Beleef het bijenhouden van nabij en krijg onder andere antwoord op de vraag wat een imker doet en waarom je imker wordt, – informatie over het houden van bijen, – uitleg over werksters, darren en de koningin enz.

Honingbijen en vele soorten solitaire bijen en hommels maken moeilijke tijden door. We hebben er allemaal wel over gehoord. Onder andere door een gebrek aan bloemen lopen de aantallen van deze belangrijke bestuivers terug. Daarom besteden Andre, Lei en Geert, tijdens de Landelijke Open Imkerijdag ook aandacht aan de wilde bijen in Nederland. Ze geven voorlichting over het maken van bijenhotels en over wat geschikte bloemen zijn en waarom.

De landelijke Open Imkerdag is er voor iedereen die interesse heeft in de natuur, in bijvriendelijk tuinieren, of gewoon een leuk dagje erop uit wil.

U bent welkom op zaterdag 9 juli van 10.00 uur tot 16.00 uur,

  • bij de openbare bijentuin “bi-jje Volk tegenover Hoebenstraat 11a, 6031 NZ Nederweert
  • De zorgboerderij “Bosserhof is zaterdag NIET geopend

op zondag 10 juli van 10.00 uur tot 16.00 uur

  • bij Zorgboerderij Bosserhof aan de Bosserstraat 21a, 6031 NS te Nederweert
  • bij de openbare bijentuin “bi-jje Volk tegenover Hoebenstraat 11a, 6031 NZ Nederweert

kijk voor meer info op de kaart van de landelijke open imkerijdag