Met ingang van 3 april a.s. is de Vlinderpaât weer is geopend en dan is iedereen ook weer van harte welkom op Bosserhof.

De Vlinderpaât, een begrip sinds 2014, is een wandelpad van 1.3 km vanuit het centrum in Nederweert, startpunt zorgcentrum St. Joseph, naar de ‘Levende Tuin’ op Bosserhof. De route wordt aangegeven door groene bordjes met de koninginnenpage erop.

Vanaf zondag 3 april 2022 tm 2 oktober 2022 is de tuin van Bosserhof weer elke éérste zondag van de maand voor u geopend van 10:00 uur tot 12:30 uur.

Op Bosserhof kunt u genieten van een mooie, natuurlijk aangelegde, 2 ha. grote tuin met veel aandacht voor vlinders, wilde bijen en andere insecten. Er is een grote vlinderkast voor de rupsen van de koninginnenpage. Speciaal voor wilde bijen zijn er diverse nestplekken gemaakt en met een beetje geluk ziet u ze uit hun broedgangen komen of foerageren op de eerste lentebloemen. Daarnaast is er ruimte voor onze damherten, diverse kippenrassen waaronder IJslandse en Marans, ganzen, eenden en ezels. U vindt op Bosserhof ook een grote variëteit aan oude appelrassen. Goed begaanbare wandelpaden leiden u langs natuurschoon en in gezellige zitjes kunt u genieten van de rust en de natuur. Paneeltjes langs de route verschaffen u informatie over vlinders of vertellen u meer over de oude appelrassen. Ook voor kinderen is er genoeg te zien en te beleven.

Op ons terras kunt u genieten van een kopje verse koffie of thee met een lekkere koek en een gezellig praatje. Johanna en André Jacobs heten u samen hun team enthousiaste vrijwilligers graag weer van harte welkom.