De Vlinderpaât en bijentuin “bi-jje Volk” slaan de handen ineen, het wandelpad is weer geopend.

Wat fijn dat we u kunnen laten weten dat de Vlinderpaât met ingang van 4 juli a.s. weer is geopend en dat we jullie dan allemaal weer welkom mogen heten op Bosserhof. De Vlinderpaât is een wandelpad van 1.3 km vanuit het centrum in Nederweert, startpunt zorgcentrum St. Joseph, naar de ‘Levende Tuin’ op Bosserhof. De route wordt aangegeven door groene bordjes met de koninginnenpage erop.

Vanaf zondag 4 juli 2021 t/m 3 oktober 2021 is de tuin van Bosserhof weer elke eerste zondag van de maand voor u geopend van 10:00 uur tot 12:30 uur.

Op Bosserhof kunt u genieten van een mooie, natuurlijk aangelegde 2 ha. grote tuin met speciale aandacht voor vlinders, wilde

bijen en andere insecten. Er is een grote vlinderkast voor de rupsen van de koninginnenpage. Daarnaast is er ruimte voor onze damherten, diverse kippenrassen waaronder IJslandse en Marans, ganzen en ezels. Het lentegevoel wordt dit jaar nog versterkt door een piepkleine, pasgeboren Bambi en de vele kuikentjes. U vindt op Bosserhof ook een grote variëteit aan oude appelrassen. Goed begaanbare wandelpaden leiden u langs natuurschoon en in gezellige zitjes kunt u genieten van de rust en de natuur. Paneeltjes langs de route verschaffen u informatie over vlinders of vertellen u meer over de oude appelrassen. Ook voor kinderen is er genoeg te zien en te beleven.

Op ons terras kunt u genieten van een kopje verse koffie of thee met een lekkere koek en een gezellig praatje. Johanna en André Jacobs heten u samen hun team enthousiaste vrijwilligers graag weer van harte welkom.

Met ingang van dit jaar is er voor de liefhebbers een uitbreiding van de route naar de openbare bijentuin “bi-jje Volk” (tegenover Hoebenstraat 11a) van Lei Reemers en Geert Parren. Ook hier bent u op deze zondagochtenden van harte welkom om even binnen  te lopen, een kijkje te nemen of een praatje te maken.