Wat kunt u doen bij dementie?

PRAKTISCHE HANDLEIDING BOEKJE VOOR PARTNERS, FAMILIELEDEN EN MANTELZORGERS

Door Carolien Langendijk

Als bekend wordt dat uw partner, moeder, vader, zus, broer, goede vriend(in) of een andere dierbare de diagnose dementie heeft gekregen, dan verandert er veel in uw leven. Omgaan met dementie is namelijk niet eenvoudig. Uit eigen ervaring wil ik u graag door middel van deze praktische handleiding op weg helpen in de wereld van de zorg bij dementie.

Op eenvoudige wijze laat ik u zien welke stappen u kunt ondernemen om de juiste zorg te organiseren voor uw dierbare en wat u zelf kunt doen om uzelf zo af en toe even te ontspannen zodat u de zorg langer kunt vol houden. Daarnaast laat ik u zien welke mogelijkheden er bestaan om uw dierbare zolang mogelijk thuis in de eigen vertrouwde omgeving te laten wonen.

Als mantelzorger heb ik zelf veel moeten uitzoeken om mijn moeder van goede zorg te voorzien. Dit was soms een lange en moeilijke weg.
Daarom hoop ik u met dit praktische boekje inzicht te geven in de zorg die bij dementie zoal komt kijken, zodat die moeilijke weg voor u makkelijker wordt en u de zorg langer kunt volhouden.

Carolien Langendijk, ervaringsdeskundige dementie

Praktisch handleiding boekje. Wat kunt u doen bij dementie 2019