Vanaf zondag 7 april 2024 tot en met zondag 6 oktober 2024 is de tuin van Bosserhof weer elke éérste zondag van de maand voor u geopend van 10:00 uur tot 12:30 uur.

Hebt u ook zo’n zin in de lente? Wij wel! We zijn dan ook blij dat we jullie allemaal weer welkom mogen heten op Bosserhof vanaf zondag 7 april 2024.

Sinds 2014 opent Bosserhof traditiegetrouw haar deuren op elke eerste zondag van de maand voor wandelaars van de Vlinderpaât en mensen die graag een bezoekje brengen aan onze ‘Levende Tuin’.

Op Bosserhof kunt u genieten van een mooie, natuurlijk aangelegde, 2 ha. grote tuin met veel aandacht voor vlinders, wilde bijen en andere insecten. Er is een grote vlinderkast voor de rupsen van de koninginnenpage. Speciaal voor wilde bijen zijn er diverse nestplekken gemaakt en met een beetje geluk ziet u ze uit hun broedgangen komen of foerageren op de eerste lentebloemen. Daarnaast is er ruimte voor onze damherten, diverse kippenrassen waaronder IJslandse en Marans, ganzen en eenden.

U vindt op Bosserhof ook een grote variëteit aan oude appelrassen. Goed begaanbare wandelpaden leiden u langs natuurschoon en in gezellige zitjes kunt u genieten van de rust en de natuur. Paneeltjes langs de route verschaffen u informatie over vlinders of vertellen u meer over de oude appelrassen. Ook voor kinderen is er genoeg te zien en te beleven. Op ons terras kunt u genieten van een kopje verse koffie of thee met een lekkere koek en een gezellig praatje.

Johanna en André Jacobs heten u, samen hun team van enthousiaste vrijwilligers, weer graag van harte welkom.