Ontdek ons Limburgse landschap tijdens de Beleefweek!

Kom van 14 t/m 23 september naar Beleefweek Limburg. Beleef de Limburgse cultuur, historie, natuur en het landschap. Proef de streekproducten. Verwonder je over de vergezichten. Geniet van sport en spel.

Vlinderpaât Bosserhof

Vlinderpaât Bosserhof doet ook mee aan de Beleefweek Limburg en wel op:

zondag 16 september 2018, van 10:00 tot 12:30

U bent dan harte welkom bij de vlindertuin op Bosserhof, waar de rupsen van de koninginnenpage worden geplaats in een kast. Na het verpoppen mogen de deelnemers van Bosserhof de koninginnenpage in de vlindertuin plaatsen. Tijdens u bezoek zal een gids met veel passie vertellen over alle vlinders en planten.

Vanaf dit punt is er ook een Vlinderpad die langs verschillende vlierstruiken, ofwel Buddleja’s, gaat. Hieruit haalt de vlinder zijn nectar. Er zijn verschillende kleuren Buddleja’s zoals paars, blauw, wit, geel, en rose. En er zijn lage, halfhoge en hoge vlinderstruiken. Dit pad is een prachtige toevoeging aan uw vlindertuin bezoek. Het is publiek en altijd toegankelijk om een kijkje te nemen. De route staat hier vermeld.

Locatie: Bosserhof, Bosserstraat 21a, 6031 NS Nederweert
Lengte van de route: 3 kilometer vlinderpad
Prijs: gratis
Aanmelden via: Niet nodig, maar als u met een grote groep komt, laat het dan even weten door een e-mail te sturen.

De eigenaren stellen deze vlindertuin open ‘s zondag van 10.00-12.30 uur voor publiek. De tuin is open iedere zondag gedurende de zomertijd, van “klokverzetten” in maart tot “klokterugzetten” in oktober.

Ruim 250 activiteiten

Diverse partners organiseren tijdens de Beleefweek dagelijks vele activiteiten in en rondom Nationaal Park De Maasduinen, De Groote Peel, De Meinweg en Nationaal Landschap Zuid-Limburg. Je kunt genieten van speciale wandelingen, fietstochten, wateractiviteit, sport, open dagen, rondleidingen, excursies, workshops, cursussen, muziek, theater en arrangementen. Bekijk alle activiteiten op www.beleefweeklimburg.nl. Volg ‘BeleefweekLimburg’ op Facebook en Instagram.

Limburgse samenwerking

Beleefweek Limburg is een gezamenlijk initiatief van Provincie Limburg, Instituut voor Natuureducatie (IVN), Nationaal Park De Maasduinen, De Groote Peel, De Meinweg en Nationaal Landschap Zuid-Limburg. Samen met ondernemers, natuur- en landschapsgidsen zetten we een week vol beleving neer.