Bosserhof is gelegen in het groene buitengebied van Nederweert en wordt sinds de oprichting in 2009 met veel enthousiasme en kundigheid geëxploiteerd door Johanna en André Jacobs. Ze bieden in een rustige natuurlijke omgeving zorg en dagbesteding aan ouderen, dementerende ouderen en ouderen met een beperking. Zowel de gebouwen als de prachtige natuurlijk aangelegde tuin zijn speciaal ingericht voor deze doelgroep en nodigen uit om actief en sociaal bezig te zijn. Dit alles met oog voor de persoonlijke mogelijkheden van de deelnemer zelf.

Anno 2019 bestaat Bosserhof 10 jaar. Een gezond zorgbedrijf met een unieke kijk op zorg en aandacht voor hun doelgroep. We kijken altijd naar de toekomst maar blikken bij dit jubileum toch ook even terug naar het ontstaan en de beginjaren.

Vijftien jaar geleden runden André en Johanna Jacobs op de locatie aan de Bosserstraat nog een kippenbedrijf. Net als vele andere agrarische bedrijven in deze omgeving werd ook de familie Jacobs getroffen door de gevolgen van de vogelpest. Hun bedrijf werd beëindigt, de stallen werden afgebroken maar ze bleven niet bij de pakken neerzitten. Deze situatie gaf Johanna de mogelijkheid om haar ideaal , het runnen van een eigen zorgboerderij, waar te gaan maken. Ze ging werken in de zorg en volgde daarnaast een opleiding terwijl Andre een baan kreeg in het groen.

In 2009 resulteerde deze combinatie van talenten in de oprichting van Zorgboerderij de Bosserhof. Samen bouwden ze stap voor stap Johanna’s ideaal uit tot het mooie bedrijf wat er nu staat. Daarbij konden ze rekenen om de hulp van hun twee zonen en dochter maar gelukkig ook van de vele vrijwilligers die hun initiatief een warm hart toe dragen. Johanna staat garant voor kundige zorg en aandacht voor haar deelnemers terwijl Andre zorg draagt voor de gebouwen en de unieke landschappelijke ontwikkelingen in de grote tuin. Vijf jaar na de opening wordt een prachtige ruime nieuwbouw op het eigen terrein in gebruik genomen en het groeiende aantal deelnemers maakt het mogelijk dat er enkele gekwalificeerde krachten in dienst worden genomen. Gelukkig groeit ook de groep enthousiaste vrijwilligers want zonder al deze mensen zou Bosserhof niet zijn wat hij nu is. Ook dochter Iris heeft het zorgvirus van huis uit meegekregen. Na haar opleiding en een aantal jaren ervaring in zorginstellingen maakt zij sinds 2018 ook deel uit van het team.

Zorgboerderij Bosserhof bestaat nu 10 jaar. We mogen terugkijken op 10 jaar positief en enthousiast, sociaal betrokken ondernemerschap. Ontstaan uit een nieuwe start in 2009 hebben Johanna en André Jacobs een unieke, succesvolle dagopvang voor ouderen gerealiseerd. Een pareltje van warmte en rust aan de rand van Nederweert.

We willen dit jubileum niet ongemerkt voorbij laten gaan en nodigen hierbij iedereen uit op onze open dag op 23 juni a.s. tussen 11:00 en 16:00 om een kijkje te nemen. Om 11:30 vindt er een onthulling plaats, dus laat u verrassen! Ook zijn er verschillende standjes voor onze doelgroep en kunt u genieten van de mooie tuin of de muzikale klanken van zanggroep Tössedoôr.