Ook de Bosserhof werkt graag hier aan mee om de kinderen aandacht te geven van de natuur. Onlangs bezocht de bovenbouw van Basisschool Budschop de Bosserhof. Hier onder een mooie brief van Sven van basisschool Budschop:

Bosserhof is een zorgboerderij dat heel natuurlijk is, naast dieren heeft het Bosserhof ook een hommel pad en een vlinder pad. Bij het Bosserhof werken oudere mensen die iedere dag een rondje om de hele zorgboerderij lopen. Die oudere mensen komen daar heen voor hun dagbesteding, de oudere mensen voeren de dieren niet die op de zorgboerderij leven, dit doen andere mensen die bij het Bosserhof een rondleiding geven aan leerlingen en volwassenen.

Bij de zorgboerderij leven herten, kippen, ezels, vlinders, eenden en nog andere insecten zoals wespen en hommels. De eigenren van deze zorgboerderij zijn Johanna en Andre Jacobs. Onze school, basisschool Budschop is hier op bezoek geweest, de leerlingen van deze school vonden het heel leerzaam, leuk en gezellig bij deze zorgboerderij Bosserhof. Bosserhof heeft veel nestkasten en insectenhotels voor insecten. Basisschool Busschop heeft ook een presentatie gekregen van het Bosserhof waarin ze veel informatie kregen van wespen, bijen en hommels.

Het hommel pad is een pad wat je samen en zelfstandig kan doorlopen, op dit pad staan allemaal bordjes die informatie geven over het leven van de hommel. Het vlinderpad is een pad dat geen informatie geeft, maar laat wel allemaal dingen zien, in dit pad staat een heel klein bos waar je doorheen kan lopen. In de nestkastjes die er hangen komen regelmatig insecten in. Onze school heeft bloemetjes gemaakt voor de oudere mensen. Johanna en Andre Jacobs, bedankt dat wij bij jullie zorgboerderij op bezoek mochten komen.

Met vriendelijke groet Sven van basisschool Busschop.