Het is herfst en ook op de Bosserhof maken dieren en planten zich klaar voor de winter. De blaadjes verkleuren en vallen van de bomen. De vlinders verdwijnen langzaam uit het zicht en zoeken een goed plekje om te overwinteren en de ezeltjes krijgen een dikke wintervacht.

De winterperiode is voor veel dieren een moeilijke tijd. Voedselschaarste en kou zijn een probleem waar ze een oplossing voor moeten bedenken. Ze kunnen zich aanpassen en hier overwinteren. Ze kunnen een warm holletje zoeken en lekker slapen tot de lente komt of misschien toch maar beter vertrekken naar warmere oorden.

Welke optie het beste bij een aantal dieren past werd vandaag bekeken door leerlingen van groep 5 van OBS De Klimop. De eerste helft van de ochtend was gevuld met informatie en spelletjes. Vogels, insecten, kikkers, eekhoorntjes en egels passeerden de revue. In de bos kwamen de spinnen aan bod en kropen de kinderen zelfs door een groot spinnenweb. Na de pauze werden de verzamelde herfstbladeren verwerkt in een prachtig kunstwerkje en maakten ze een heerlijk appeltoetje.

Van een verstilde wintertuin was er vandaag nog zeker geen sprake.
Groep 5 had een heerlijke leerzame ochtend en de dagelijkse gasten van de Bosserhof genoten van de jeugdige bedrijvigheid en de vrolijke kinderen.

‘De Levende Tuin’ deed vandaag met recht zijn naam alle eer aan.