Terugblik vierde kwartaal 2018

Met sinterklaas zijn we op bezoek geweest in het pietenhuis en hebben we op Bosserhof pieten op bezoek gehad. We hebben genoten van de kerstdiners en hebben stil gestaan bij de mensen die ons dierbaar zijn/waren.

Basisschool

Bosserhof is met de basisschool de Kerneel een samenwerking aangegaan om jong en oud met elkaar kennis te laten maken. Dit idee kwam vanuit de kinderen zelf. Wij zijn naar het Sinten Merten toneelstuk wezen kijken op school en de kinderen zijn op Bosserhof geweest om voor te lezen in verband met de voorlees week. Beide keren werd dit ervaren als heel leuk vanuit onze deelnemers. Meer activiteiten zullen volgen.

Duofiets

Vorig jaar hebben we de duo fiets door een wens van een deelnemer geleend van het zorgcentrum. Dit was zo goed bevallen dat we besloten hebben om zelf voor een duo fiets te gaan sparen. Het is een aangepaste fiets met ondersteuning waarbij je langs elkaar zit in plaats van achter elkaar. De begeleider trapt en de deelnemer die er langs zit mag trappen maar dit hoeft niet.

Vlinderpaât

Het vlinderpaât start weer vanaf 31 maart van 10:00 tot 12:30 uur. De koffie staat dan klaar. Je kunt gratis rondleidingen krijgen door de tuin. Kinderen zijn ook van harte welkom.

Op welke dagen is Bosserhof gesloten in 2019?

  • 2de paasdag (22 april)
  • Koningsdag (27 april)
  • Hemelvaartsdag (30 mei)
  • 2de pinksterdag (10 juni)
  • 1ste en 2de kerstdag.
  • Oudejaarsdag ( 31 december)

Noteer deze data in je agenda.

Weetjes

  • Bosserhof in de eerst volgende editie van Weert magazine komt te staan met een dag met André en Johanna;
  • We in januari van een vaste bezoeker van het vlinderpaat mergelland hoen kippen geschonken hebben gekregen? Dit is een oud Limburgs beschermd kippen ras;
  • De BHV’s weer hun jaarlijkseherhaling hebben gehad en hiervoor weer allemaal geslaagd zijn;
  • In juni hopen André en Johanna voor de 4de keer opa en oma te worden

NLdoet

Ook dit jaar doet Bosserhof op vrijdag 15 maart mee aan NL doet. Er wordt een broedmachine en kuikenstal gemaakt zodat in het voorjaar en zomer we kunnen zien hoe daadwerkelijk er een kuiken uit een ei te voorschijn komt. En hoe het kuiken opgroeit tot een volwassen dier.

Warme maaltijd

Tussen 12:00 uur en 13:30 uur zijn wij telefonisch niet bereikbaar in verband met de warme maaltijd. Voor erg dringende zaken mag u ons natuurlijk altijd bellen.

10 jarig bestaan Bosserhof

Bosserhof bestaat 10 jaar. Dit willen we vieren op zondag 23 juni 2019. Noteer deze data alvast in je agenda. Meer informatie zal tegen die tijd volgen.

Carnaval

Dit jaar in de week voor carnaval worden er op verschillende dagen een prins en prinses uitgeroepen op Bosserhof. Een boerenbruiloft wordt er ook gehouden op bosserhof en gaan we voor de eerste keer een bonte middag organiseren. Op dinsdag 26 februari komt basisschool de Kerneel naar Bosserhof met het prinsenpaar dat belooft een hosmiddag te worden. Op vrijdag 1 maart willen we als het weer het toelaat naar de kinderoptocht gaan kijken.

Herten

Afgelopen december hebben we 2 herten mogen verwelkomen op Bosserhof. De eerste dag dat ze er waren werden de herten al meteen opgemerkt door de deelnemers.

Gesprek

Er kan ten alle tijden een gesprek aan gevraagd worden als dit gewenst is.

Website: www.zorgboerderij-bosserhof.nl Telefoonnummer: 06-24 18 19 57

Email: bosserhof@kpnmail.nl Facebook: Zorgboerderij Bosserhof

Contact