De eerste jaars leerlingen van Citaverde Nederweert te gast op Bosserhof, leren op een andere plaats. Tuin, planten, dieren, met veel aandacht voor de solitaire bij. Immers, de solitaire bij heeft het moeilijk. Er lopen diverse projecten in Nederweert en omgeving om het de solitaire bij gemakkelijker te maken, reden om hier extra aandacht aan te besteden.

Lei Reemers verzorgde een rondleiding door de vlindertuin en moestuin van de Bosserhof. In de tuin bevindt zich een bijenhotel. Na uitleg over het belang van de solitaire bij kregen de scholieren drie bijenhotels en een bijenhotel monitor mee, welke op school kunnen worden opgehangen. Zo kunnen de scholieren dagelijks zien wat er gebeurt. Het monitor kastje kan aan de zijkant worden geopend waardoor je kunt zien wat er in het kastje gebeurt, wat de bij daar doet: eitjes leggen in een van de verschillende kamertjes, dichtmaken, eitje in andere kamer, dichtmaken etc.

De les werd afgesloten met een opdracht van school: vragen die zoal voorbijkwamen waren; wat zijn kenmerken van de solitaire bij, wat is het doel van de vlindertuin, welke planten, bomen, struiken heb je gezien. Kortom, een heel leerzame middag!!

Meer info over de solitaire bij is te vinden op de website van stichting bij-zzzaak.