Doelstelling Bosserhof

DOELSTELLING

Zorgboerderij Bosserhof

Zorgboerderij Bosserhof voorziet in een behoefte voor dagbesteding voor ouderen, die om verschillende redenen hiervoor in aanmerking komen.

Zorgboerderij Bosserhof is gelegen in een natuurrijk gebied aan de rand van Nederweert, Hier kan de mens werkelijk tot rust komen en genieten van de ruimte. Bij ons staat de mens centraal en wordt er veel tijd besteed aan persoonlijke aandacht. Dit wordt mogelijk gemaakt, omdat wij in kleine groepen werken.

Op Bosserhof kan men gewoon zichzelf zijn. Iedere morgen starten we gezaamlijk de dag op met een wandeling. Ook voorziet Bosserhof nog in nostalgische behoeftes, waar mensen enorm van genieten, zoals o.a het telen van gewassen, die vervolgens in eigen keuken weer worden gebruikt. De bloementuinen kunnen ook zelf worden ingezaaid, zodat men de groei van de planten kan blijven volgen, omdat men deze eventueel zelf kan verzorgen . En dit geeft natuurlijk ook weer veel voldoening voor de deelnemer.

Er is voldoende variëteit in het aanbod van activiteiten, zoals bijvoorbeeld werken in de moestuin en het omgaan met dieren. Ook kan men gewoon gezellig een kopje koffie met elkaar drinken of een spelletje doen. Is men toe aan een middagdutje, dan kan men in de gereedstaande ruststoelen een uurtje tot rust komen.

U kunt een of meerdere dagen per week naar de zorgboerderij Bosserhof komen van. Tevens dient de zorgboerderij ook om de thuissituatie te ontlasten.

Bosserhof is een zorgboerderij die individuele aandacht, zorg en begeleiding voorop stelt!